ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ακολουθώντας  τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, ο Σύλλογος διδασκόντων εκπαιδευτικών του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ασωπίας, πέραν της εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης που υλοποιείται μέσω του ΠΣΔ (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) με αναρτήσεις στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες e-class και e-me, οργανώθηκε και αρχίζει εξ αποστάσεως σύγχρονη (on line) εκπαίδευση την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας WEBEX.

Για τον σκοπό αυτό έχει εκπονηθεί πρόγραμμα διδασκαλίας μαθημάτων 2 ώρες ημερησίως (από 12.00-14.00) για όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου εκτός από την Γ΄ Λυκείου που έχει ξεκινήσει και ακολουθεί ξεχωριστό πρόγραμμα από τις 23 Μαρτίου.

Η διαδικασία σύνδεσης και παρακολούθησης είναι η εξής:

1) Ο διδάσκων καθηγητής θα στείλει mail στους μαθητές της τάξης για να συνδεθούν στην πλατφόρμα. Προσοχή το mail θα σταλεί στην διεύθυνση που έχετε δημιουργήσει στο ΠΣΔ (δηλ. της μορφής a523144@sch.gr). Όσοι δεν έχουν δημιουργήσει κωδικό στο ΠΣΔ να το κάνουν άμεσα και να μας στείλουν τον κωδικό στο mail του σχολείο ( mail@gym-asopias.voi.sch.gr ). Αν δεν το κάνουν θα μείνουν έξω από την διαδικασία της σύγχρονης εκπαίδευσης.

2) Χρησιμοποιώντας το link που θα λάβουν από τον καθηγητή θα συνδεθούν με την τάξη την ώρα που ορίζει το πρόγραμμα. Στην αρχή κάθε μαθήματος θα δίνεται χρόνος 5 λεπτών για την σύνδεση και στη συνέχεια θα αρχίζει το μάθημα. Από εκεί και πέρα θα έχετε πολλές δυνατότητες που θα σας εξηγήσει ο καθηγητής, ο οποίος θα έχει περισσότερες επιλογές και κυρίως να σας επιτρέπει να μιλάτε και ενδεχομένως να γράφετε.

3) Στην τάξη μπορείτε να συνδεθείτε με σταθερό υπολογιστή με κάμερα, μικρόφωνα και ηχεία, με φορητό υπολογιστή, με tablet ή τέλος με κινητό τηλέφωνο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τις οικογένειες με πολλούς μαθητές διαφορετικών τάξεων που πρέπει να δουλεύουν ταυτόχρονα.

4) Πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα καλό είναι να ενημερωθεί ο κάθε μαθητής από την διεύθυνση https://www.minedu.gov.gr/anastoli-leitourgias-ekpaideftikon-monadon/44445-21-03-2020-odigies-gia-tin-eks-apostaseos-ekpaidefsi ή από ανάλογες εφαρμογές. Εκεί υπάρχει αναλυτικός οδηγός για τους μαθητές για την χρήση της πλατφόρμας.

5) Να επισκεπτόσαστε κάθε βράδυ την ιστοσελίδα του σχολείου για να ενημερωνόσαστε για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα: gym-asopias.voi.sch.gr

Συνοπτικός οδηγός για την εγκατάσταση και χρήση της πλατφόρμας επικοινωνίας

Το πρόγραμμα των μαθημάτων ακολουθεί στον παρακάτω σύνδεσμο

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *