Σχ. έτος 2022-2023

Μ’ένα βιβλίο ταξιδεύω…

Στο πλαίσιο της δράσης του ομίλου Φιλαναγνωσίας και με την συνεργασία του Διευθυντή του σχολείου, επιλέχθηκαν από τους διδάσκοντες καθηγητές των μαθημάτων Νεοελληνική Γλώσσα & Νεοελληνική Λογοτεχνία 3 τίτλοι βιβλίων (1 για κάθε τάξη) και αγοράσθηκαν βιβλία (1 για τον καθένα), τα οποία μοιράστηκαν για να διαβαστούν από τους μαθητές. Τα βιβλία χρησιμοποιήθηκαν και στην διδασκαλία του μαθήματος Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην τάξη.

8-14 Μαΐου: Καθιερώθηκε η εβδομάδα φιλαναγνωσίας. Οι μαθητές συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας στην τάξη, με σκοπό την προώθησή της και της αγάπης για το βιβλίο. Με αφορμή το λογοτεχνικό απόσπασμα του σχολικού εγχειριδίου «O δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς» της Μαρούλας Κλιάφα , ακολούθησε καλλιτεχνική απεικόνιση με ζωγραφιές- κολάζ και κείμενα ελεύθερου στοχασμού, στα οποία αναδείχτηκαν οι αξίες της φιλίας, του σεβασμού αλλά και της αποδοχής της διαφορετικότητας των άλλων.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας κατά την οποία οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία και την σημασία του βιβλίου, την αναζήτηση βιβλίων μέσα στον χώρο της βιβλιοθήκης, καθώς και την διαδικασία δανεισμού βιβλίων.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνία οι μαθητές της β’ γυμνασίου είχαν την ιδέα να φτιάξουν ένα περιοδικό που αφορούσε θέματα της σχολικής καθημερινότητας και των ενδιαφερόντων τους.